woensdag 7 november 2007

Xavier

Xavier is een patroon van Farbenmix van een jongensbroek en die heb ik gemaakt voor Romek.

Het is een piratenbroek geworden met een borduurpatroon van een kanon erop en wat etiketten met doodskoppen. Op de achterzak zit een vlag met een doodskop maar die moet er weer af want die vindt Romek stom. Hij is het niveau van de Farbenmix borduurpatronen duidelijk ontgroeit. Gelukkig is er op het net nog genoeg ander leuk spul te vinden al is het voor jongens echt een stuk moeilijker dan voor meiden.Verder heb ik de broek versierd met wat stoer keperband.Ik heb de foto's vanmorgen gemaakt en toen was het nog redelijk donker. Het is dus best moeilijk te zien. Er zit geen zijnaad in de broek en midden in de achterpijp zit een coupe naad waardoor de pijp heel mooi slank valt.

Ik heb enorm zitten klungelen met deze broek. Het patroon ziet er nogal lastig uit en daarbij wilde ik de breedte van maat 110/116 en de lengte van maat 122/128 hebben.
En toen alles in elkaar zat had ik geen zoom meer over. Ik heb dus maar een halve cm. naar binnen geslagen en dit met biaisband vastgezet. Eigenlijk is dat wel een hele mooie manier van afwerken.

1 opmerking:

  1. Hij is echt super mooi geworden...de piratenbroek van Romek....mooie borduurtjes ook...en wat een geweldige stof, ik moet hem ook eens gauw gaan gebruiken....

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette