woensdag 31 oktober 2007

Halloween

Het is Halloween en vandaag mogen de kinderen verkleed naar school. De meiden zijn daar vanaf het begin enthousiast over en beginnen al weken van te voren spullen te verzamelen en plannen te maken.
Romek roept steeds: "ik wil niks".


Behalve een enorme hoeveelheid aan roze prinsessenjurken hebben we hier in huis ook heel veel kleding voor heksen. Ik hoefde dus alleen voor Jajeri nog een rok te maken en daar heb ik me heerlijk op uitgeleefd. Alleen is de rok zo lang uitgevallen dat Quinty hem nu aan heeft. Prima, dat betekent dus dat hij extra lang gedragen zal worden.


De rok heeft een bovenpas van Lisann en daaronder 3 stroken die alledrie aan de pas vast zitten. Het is een zwarte voeringstof met allemaal hele kleine witte sterretjes. Tussen de stroken door heb ik zwarte kanten slierten genaaid en de rok is helemaal versierd met heksen, vleermuizen, katten (met glinsterogen) en pompoenen.
Het zwarte t-shirt erbij is gekocht en ik heb er een heks op geborduurd.
Pas zondagavond begon het Halloween gevoel bij Romek. Hij wilde zijn shirt met doodshoofd wel aan en een broek met een spook, een spin en een doodshoofd. Bedankt Romek, lekker op tijd :-).


De broek die Romek aan heeft is een oude spijkerbroek die te kort is geworden (hij groeit wel in de lengte, niet in de breedte). Daar heb ik de onderkant vanaf geknipt en er een baan van een oude camouflagebroek van mij onder gemaakt. En achterop zit een extra zak van die broek. Daarna heerlijk versierd met van alles. Spinnen uit een oude broek geknipt (wat heerlijk toch dat ik altijd alles bewaar ...), een borduur van een spook op het kerkhof en een doodshoofd. Het mooiste is natuurlijk dat er een losse spin aan een draad aan de broek hangt (de grote spin links). Kan Romek lekker de hele dag mee spelen.
Jajeri heeft een zwart velours overgooiertje aan dat ik jaren terug al eens voor Quinty gemaakt heb. Daaronder een zwarte petticoat die ik zelf eind jaren 80 gedragen heb in mijn wat 'alternatievere' periode. De cape is gekocht en versierd met figuurtjes. Ik heb de cape aan de achterkant aan de jurk vastgemaakt.
Patrick heeft vanmorgen bij de meiden spinnen op de wangen getekend en een pompoen. Hun haar is in oranje, goud, roze en groen gespoten en ze hebben zwarte nagels. En nu maar lekker de hele dag feesten.

2 opmerkingen:

  1. het ziet er allemaal weer geweldig uit...wat een werk heb je er weer aan gehad...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even gauw kijken dacht ik, staat er weer zoveel geweldigs op. Wat een schattige spookjes allemaal, die kom ik graag tegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette