zondag 25 november 2007

Geknipt

Soms heb ik van die buien dat er een heleboel ideeën door mijn hoofd spoken van wat ik allemaal nog wil maken. En tegelijkertijd gaat het naaien niet helemaal naar mijn zin. Dan ga ik enorm patronen uitknippen omdat ik dan het idee heb dat ik toch iets nuttigs doe. En dan beland ik tenminste niet bij de tv want als ik eenmaal op de bank neerplof kom ik er pas vanaf als ik naar bed ga 's avonds.

Ik ben dus enorm aan het knippen geweest en het is allemaal voor Jajeri. Die heeft op dit moment al de meeste kleding maar ik heb zoveel leuke ideeën voor haar. Eigenlijk zou Quinty wel wat nieuwe kleding kunnen gebruiken maar voor haar ontbreekt het mij aan inspiratie. Ik vind dat ze een beetje te oud wordt voor Farbenmix en zal dus voor haar een nieuwe inspiratie bron moeten zoeken. In de Knippie /Ottobre en andere bladen heb ik het nog niet gevonden maar dat komt vast nog wel. Voorlopig hoef ik er nog niet over na te denken omdat ik eerst deze hele stapel geknipte spullen weg moet werken.
Op de foto ligt links een dubbellaags Laguna. De rok zit al bijna helemaal in elkaar, alleen de tailleband ontbreekt nog en hij moet nog wat versierd worden. Hij is niet helemaal naar wens geworden vandaar dat ik hem even aan de kant heb gelegd. Er liggen wat gouden glitter stickers bij en goud band.


Linksboven ligt oranje nicky velours met een Petshop paardje erop geborduurd. Dat wordt een Antonia shirt. Alle kleine lapjes die erbij liggen zijn voor de mouwen. Ook ligt er een legging bij. Dit past allemaal bij de bloemen Laguna.


Rechts bovenin een roze nicky. Dit wordt een Hermosa trui maar dan wel met rechte mouwen. De mouwen horen eigenlijk wijd uit te vallen maar dat vind ik veel te onpraktisch.


De Hermosa hoort bij de babyrib die eronder ligt. Een bruinige kleur met roze / oranje / rode paisley figuren en bloemen. Beide worden natuurlijk versierd met het mooie paisleyband en er zullen wel paisley borduurtjes op komen. Dit wordt een Xavier. Eigenlijk een patroon voor een jongensbroek maar ik vind hem zo mooi dat ik denk dat hij Jajeri ook wel mooi zal staan.


De groene stippen stof wordt een enkellaags Laguna. Versierd met het roodkapje band, wat stickers en borduurtjes die nog gemaakt worden.


Als laatste een legging die ook bijna helemaal in elkaar zit. Hij past bij het paardenshirt van Jajeri en beide kunnen ook gecombineerd worden met de bloemen Laguna. Het hert zal dan wegvallen onder de rok maar is goed zichtbaar als Jajeri rondjes draait. En dat doet ze als ze zo'n zwierige rok aan heeft.


Zo en nu snel aan de slag met de naaimachine om dit alles in elkaar te zetten.

2 opmerkingen:

 1. dat ziet er inspirerend uit!
  En wat een tempo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Josette, jij hoeft je voorlopig niet te vervelen en wat heerlijk dat je dochter dit allemaal nog wil.
  Na vorige week een teleurstellende reactie van jongste dochter hier had ik eigenlijk meteen maar besloten om niets meer voor de kids te naaien maar voortaan voor mezelf,
  alsik dan al die kleurtjes bij jou zie wordt ik toch een heel klein beetje jaloers en dat was ik toch al op je met zo'n mooie naaikamer....
  Geniet er nog maar lekker van, voordat je het weet willen ze alleen nog maar iets als het bij de H en M wegkomt....

  Groetjes Anita (Jozina)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette