zaterdag 19 september 2009

onze tuin

Wij hebben een ienie mienie tuintje. En het ligt ook nog eens op het noorden. Maar we hebben veel plezier van onze tuin. Er staat een appelboom in die ieder jaar voor veel appels zorgt. Om zo te eten zijn ze eerlijk gezegd niet zo lekker maar wel voor de appelmoes of in een appeltaart.

Dit jaar hebben we voor het eerst de druiven uit onze tuin geplukt en geproefd. En ze zijn nog lekker ook! We hebben nu een hele emmer vol druiven en wat doe je daar nu mee? Een sapcentrifuge hebben we niet. Omdat er pitten in zitten vind ik zelf zo los eten niet zo lekker. Daarbij komt nog dat ik er liever geen suiker door wil doen omdat Patrick en ik zo goed aan het lijnen zijn.

Kortom, is er nog iets wat we hier wel mee kunnen? Wie heeft een idee?

4 opmerkingen:

  1. eeehm.. lekker met een emmertje druiven deze kant op komen?
    Ik heb een sapcentrifuge :D

    verder nog geen ideetjes, maar ik zal er eens over nadenken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sap van maken door de passe-vite en daarna bv invriezen voor andere (niet meer lijnen) tijden, opa maakte er altijd jam van. Je kan er ook wijn van maken, vraag dat maar aan je vader, die heeft dat eens gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een dagje niet lijnen?!? Want zulke enorme druiventrossen uit eigen tuin, komt niet zo vaak voor... geniet er van!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In een theedoek uitknijpen doet mijn schoonmoeder met de bessen, dus dat zal ook wel werken voor druiven

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette