zondag 12 december 2010

Jarig Jetje

Vandaag is Jajeri jarig, zij is 9 jaar geworden. Dus het was de hele dag feest met heerlijke (gekochte) chocoladetaart met paarden erop en door Quinty zelfgebakken appeltaart. Met veel slingers en ballonnen. En met veel bezoek en cadeau's. Allemaal leuke cadeau's zelfs.

Voor Jajeri maakte ik een rokje bij haar nieuwe t-shirt en legging. Het rokje is gemaakt van met linten versierde babyrib en heeft dus geen versiering nodig. Wel maakte ik er 2 zakjes in en een katoenen tailleband omdat het anders zo zal kriebelen op haar buik denk ik.

Het patroon van het rokje heb ik zelf getekend en is zo ongeveer het zelfde als dit rokje en dit rokje.

Sinds een paar maanden speelt Jajeri weer enorm met haar Baby Born. Van Sinterklaas kreeg pop een echte helm, jas en rugzak maar veel kleding had ze nog niet. Dus van dezelfde stof als de verjaardagsrok maakte ik een dubbelzijdig draagbare rok, waarbij ik deze outfit als voorbeeld gebruikte. Rechts op de foto de andere kant van de poppenrok. En ik maakte een legging naar dit patroon en een tuniek (jurkje zonder de rimpelrand aan de onderkant) en bandana naar dit patroon. Wat geweldig is internet toch dat je dit soort dingen allemaal gratis kunt vinden. En dank je wel Christel dat je dit patroon gratis ter beschikking heb gesteld.

Nu kan Jajeri niet slapen en komt ze steeds weer uit haar bed. Het is ook een dag vol indrukken geweest dus ze zit nog even gezellig met een warm dekentje op de bank. Morgen op school trakteren en zitten op haar eigen stoel met een nieuwe verjaardagsstoelhoes die ik afgelopen week maakte. En de hele dag een verjaardagsketting om die ik gister voor de klas maakte. Maar daarover later meer.

5 opmerkingen:

  1. Hartelijk gefeliciteerd met je jarige jet!!!
    Ontzettend leuk rokje, prachtige stof en wat leuk babyborn in hetzelfde.

    Groetjes Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meid van harte gefeliciteerd!!
    En wat een leuke taart, dat was vast zonde om hem aan te snijden.
    Vandaag ga je vast schitteren in je nieuwe rok, veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd en ik ben benieuwd naar de verjaardagsketting!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van harte gefeliciteerd met de dame. Leuk rokje heb je gemaakt en het setje voor de pop is ook ontzettend leuk! Mooie stof heb je gebruikt.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd!!Wat een mooie rok en prachtige taart..mmmm

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette