vrijdag 13 juni 2008

Nieuwe aankopen ...

Is kleding zelf maken nu goedkoper dan kleding kopen of niet??

Ik heb een tijdje een lijstje bijgehouden van al mijn uitgaven op dit gebied. Nu ben ik dol op lijstjes maken bijhouden en toch heb ik dit niet volgehouden.

Ik geef best veel geld uit aan materialen / stoffen en alle andere zaken op kleding maak gebied. Maar we geven nauwelijks geld uit aan kinderkleding en ook veel kadootjes voor anderen zijn zelf gemaakt.
Ach, wanneer je het vergelijkt met kleding van H&M ben ik nu waarschijnlijk duurder uit maar wanneer ik alles vergelijk met 'merk' kleding ben ik misschien goedkoper uit. En mijn kinderen lopen wel meestal in unieke kleding rond.

Woensdag heb ik weer wat aankopen gedaan waar ik helemaal vrolijk van word. Oplosbare versteviging voor het borduren van tricot en 9 nieuwe borduurkleurtjes gekocht bij de Gast.

En ik ben bij Matson langs geweest omdat ik graag een biaisband voetje voor mijn naaimachine wilde hebben. Ik had er al eens een gevraagd en gekregen voor mijn locker maar die begreep ik niet. Uiteindelijk heb ik die ook niet gebruikt en gister in de winkel kwamen we er ook nogmaals achter dat het niet het voetje was wat ik eigenlijk had willen hebben. Het was namelijk alleen maar geschikt voor het maken van riemlusjes !!!Nu is Matson zo coulant geweest om toch het voetje terug te nemen hoewel dit al in januari bij ze gekocht is (toen de winkel nog van Matti was). Ik heb nu het juiste voetje voor mijn naaimachine en nog wat spullen uitgezocht (een bobbinring met wat extra spoeltjes, wat verschillende naalden en een biaisband maker) en toen kreeg ik nog geld toe ook.

Ik ben helemaal blij en beveel deze winkel dan ook van harte bij iedereen aan vanwege hun vriendelijke en geweldige service (en goede spullen).


Hier het resultaat van het juiste voetje. Met een mooi gelijkmatig stiksel kun je zo heel snel biaisband ergens langs zetten. Op het proeflapje ziet het er al goed uit, kun je nagaan hoe mooi dit wordt als ik wat ervaring opgedaan heb.

1 opmerking:

  1. zo zeg, dat ziet er super uit...en wat een mooi bandje, dat heb ik ook nog in mijn voorraadje... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette