zaterdag 19 mei 2007

Met z'n allen knutselenDe kids hebben alweer een paar dagen vrij gehad en met Hemelvaart zijn we met z'n allen op de werkkamer gaan zitten en aan de slag gegaan met stofjes en de naaimachine.


Ik heb (eindelijk) een etui gemaakt voor Romek. Wat mij betreft is het etui nog niet klaar, ik had er nog wel een leuke dino sleutelhanger aan willen maken en zijn naam op willen borduren ofzo maar van Romek mocht ik er niets meer aan veranderen.Hier het resultaat:Quinty had al eens gevraagd of ik een keer slaapzakjes voor haar knuffels wilde maken. Dat leek me nu een mooi begin voor de kinderen om zelf met stof, spelden, schaar en machine aan de gang te gaan. Eerst hebben ze hun favoriete knuffel tevoorschijn gehaald en opgemeten. Daarna van papier 'een patroon' gemaakt, op de stof gespeld en uitgeknipt. De eerste slaapzakjes zijn gemaakt van oranje fleece, de meiden hebben er nog een bandje met 'echt diamanten van plastic' op vastgezet.


Ze zijn er echt super trots op, zo leuk om te zien.

Quinty is het handigste op de machine, wat best logisch is natuurlijk omdat ze de oudste is. De andere 2 waren het meest enthousiast en hebben 's middags nog meer slaapzakken gemaakt. Jajeri staat hier met het giraffenpak van Romek aan te stikken. Met haar 5 jaar doet ze het wel goed hoor, iedere keer aan denken om het voetje omhoog of omlaag te doen, aan de naald te draaien, even achteruit stikken om aan- en af te hechten. Ik hoef niets te zeggen ze regelt alles zelf.

Romek knipt nog een slaapzak voor zijn 'ijstijger'. Past ook mooi bij zijn panterbroek.


2 opmerkingen:

  1. leuk met die foto's van de kinderen erbij! Wat kunnen ze heerlijk fröbelen met z'n allen!
    groetjes van Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. helemaal leuk die dino-etui.. die laat ik mooi niet aan mychael zien.
    En leuk zo'n project met z'n allen. Wat zullen de knuffels heerlijk geslapen hebben

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette