zondag 22 juli 2007

zomerjurk, voor wie??

Ik wilde graag een luchtig tricot jurkje maken. Dus stof uit mijn onuitputtelijke voorraad gehaald, een patroon gezocht en aangepast en aan de slag.
Zelf vind ik de stoffencombi echt helemaal het einde. Wat een mooie kleuren bij elkaar. Beide meiden echter vonden het helemaal niks!!! Wie had dat kunnen bedenken.

De jurk was dus bedoeld voor Quinty en is daarom in maat 116 gemaakt. Omdat hij wat kort viel bij haar heb ik er een legging bij gemaakt. In mijn ogen is het setje nu helemaal af. En hoewel Quinty de makkelijkste van de 2 is wat kleding betreft was ze hier heel pertinent over, deze jurk wil ze niet aan. De bloemenstof is mooi maar dat rood / pink gebeuren vindt ze niet mooi.
Wat doe je dan ... In ons geval is het heel makkelijk. Je maakt er een paard op, brengt het enthousiast en voila ... Jajeri wil de jurk wel aan. Hij is voor haar alleen wat aan de grote kant.
Voorkant van de jurk met legging. Voorop zit een velours eenhoorn die op de stof gestreken is.


Achterkant van de jurk met een hele blote rug. Hier moeilijk te zien omdat de stof van de voorpas hetzelfde is als de stof van de achterkant van de jurk.

Er zit elastiek in het rugpand zodat hij mooi aansluit.

Het patroon van de jurk is Blixem 17, de legging is Nala van farbenmix. Beide rood / pink tricootjes zijn van Sanetta, de bloemenstof komt van de stoffenkraam (Stenzo, BGG?).Hier heeft ze de legging dus onder de jurk aan. Als ze nu maar veel in het klimrek gaat hangen krijgen we ook goed zicht op de legging.

Op deze foto staat Jajeri natuurlijk wel een beetje stom. Bij het maken van foto's wil ze nu eenmaal heel graag raar doen.

Dat ie te groot is, is niet echt erg. Dan past ze hem volgende zomer ook nog en wellicht zijn er dan ook meer zomerse dagen waarop ze de jurk kan dragen. En mochten we een lange nazomer krijgen dan kan ze er een beetje ingroeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette