vrijdag 6 maart 2009

Droomdekentje

Mijn droomdekentje is af. Vorige week zaterdag was de goededoelendag van Sancho. Het was een heel erg gezellige, knusse dag. Druk genoeg met 20 mensen en tegelijkertijd ook genoeg ruimte om de dekentjes helemaal op de grond uit te spreiden.

Ongeveer de helft van de aanwezigen had zelf plannen en materiaal voor een deken. De andere helft van de mensen was heel erg hard nodig om die dekentjes ook gerealiseerd te krijgen want met al dat kletsen tussendoor is 1 middag niet lang genoeg voor het maken van een deken.

Mijn deken is echt een gezamenlijk project geworden. Van te voren had ik al zo'n 50 lapjes van 12*12 gesneden. Die zijn door Jannique op volgorde gelegd terwijl ik de resterende lapjes geknipt heb.

Willie heeft geholpen met knippen, spelden, naaien en strijken en samen hebben we gister de achterkant ertegen aan gezet.
De achterkant is een lap fleece, afkomstig van Alie. Een heleboel veloursstickers en borduurtjes zijn afkomstig van crea mama. Het andere deel komt uit mijn voorraad of van Willie.
De gehaakte bloemetjes zijn van Tab-tab.


Het is bijna niet te zien maar een aantal blokken zijn doorgestikt om de fleece enigzins op zijn plek te houden. De deken is niet helemaal recht en trekt heel ietsjes op enkele plekjes maar hij zit er nog mooier op dan ik van te voren had gedacht. Ik hoop alleen dat dat na het wassen ook nog zo is.

De deken is nu bijna 90*120 cm (niet helemaal precies netjes gewerkt dus).
Ik vond het zo leuk om te maken dat er vast nog wel een deken of sprei voor hier thuis zal volgen.

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie deken is het geworden zeg! Ik word er helemaal vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Josette,

  Wat leuk om het resultaat op foto te zien !

  Groetjes Sandra

  p.s. mijn site is vandaag online gegaan :

  www.applicatie-en-zo.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Josette,
  Wat is dat een leuke deken geworden,zeg! Supervrolijk met al die verschillende lapjes. En dat allemaal voor het goede doel, daar maak je iemand echt blij mee, denk ik!
  Groetjes, Alette

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette