zaterdag 2 januari 2010

Een nieuw lievelingsshirt

Romek heeft 2 jaar lang een lievelings t-shirt gehad met een grote spin erop. Dat shirt was al te klein toen ik eindelijk besloot dat het weg moest. De print heb ik toen eruit geknipt en nu op een nieuw shirt genaaid. Romek stond te stralen toen ik het hem liet zien.Het shirt (naar het patroon Antonia, maar dan wat rechter gemaakt) is verder versierd met opstrijkbare veloursmotieven. Wat extra spinnen op de arm (van applicatie-en-zo) en een tribal (die komt vast van Farbenmix, maar ik kan hem daar niet meer terugvinden) op zijn rug. Het is gemaakt van hele dunne, flubberige, maar heerlijk zachte tricot in bruin met een donkerbruin streepje.

De broek is gemaakt van bruine babyrib naar het patroon KleinJuist. Een erg bewerkelijke broek met uitstaande zakken, figuurnaden en veel deelnaden. De broek was al in de herfstvakantie geknipt maar ik heb hem nu pas afgemaakt. Omdat babyrib voor de winter veel te dun is heb ik de broek gevoerd met iets dikkere tricot. Het is mijn 1e keer dat ik een broek gevoerd heb dus ik ben heel benieuwd of het een succes is. Na het uitvogelen hoe ik het het mooiste / makkelijkste kon maken zat het er eigenlijk zo in.

Deze had ik al eerder voor Romek gemaakt maar die wordt nu echt te kort. De broek valt vrij wijd dus ik heb maat 122/128 genomen en deze goed verlengd.

De broek is versierd met 3 spinnen borduurtjes. Ze zijn freebies (gratis te downloaden patronen van het internet) en ze komen hier vandaan. Iemand op het Sancho forum wees mij (nou ja, meer iedereen in het algemeen eigenlijk) erop en ik ben er blij mee. Er zijn zo weinig borduurmotieven voor de iets oudere jongens.

7 opmerkingen:

 1. Prachtige set, stoere borduursels. Als ik deze set zo zie, mis ik het naaien voor mijn zoon zo erg. Tot en met groep 8 maakte ik bijna al zijn kleding. Nu zit hij in de 2de klas van het VMBO en wil hij alleen nog spijkerbroeken en sweaters uit de winkel.

  Groetjes van Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim bedacht van je, let's go vintage! Mooie broek ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee, Jack heeft dat shirt (maar dan in het oranje) drie zomers gedragen en de print is nog steeds mooi. Afgelopen zomer met z'n maat 146 wurmde hij zich nog in maat 128 ;-) Ik ga dit onthouden want ik kom dit shirt wel weer tegen in het voorjaar als ik de zomerkleding uit ga zoeken.
  Mooi gecombineerd!

  Groetjes, Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enge spin, echt iets voor een knul, helemaal te gek.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette