zondag 10 januari 2010

Te strak ..

Voor het eerst in tijden heb ik Romek weer eens helemaal opgemeten. Daarna een patroon van een broek uitgezocht dat ik al eerder had gemaakt en een maat groter uitgetekend. Nu weet ik niet meer welke maten ik op het patroon gecontroleerd heb maar de broek is te strak. Het patroon komt uit de Ottobre, ik kan zo even niet vinden uit welke. De broek die ik al eerder volgens dit patroon maakte is van voor de weblog tijd.

De rits kan dicht (knoop zit er nog niet op) maar daar is dan ook alles mee gezegd. Jammer, het is een super mooie broek geworden van soort donkergrijze / groenachtige thermo cotton. Heerlijk dikke stof voor een winterbroek. Met een stoere borduur erop die een wolf moet voorstellen.

Zou hier nog iets aan te redden zijn?
Romek wil de broek nu graag hebben voor Beri. Omdat Beri ook zo'n plezier heeft van het mislukte t-shirt. Ik wil liever dat de broek passend gemaakt kan worden. Of ik geef hem weg aan een slanker jongetje dan Romek.

3 opmerkingen:

 1. Dat is balen, zeg! De broek is zo mooi geworden. Ik heb ook even zo geen oplossing voor de broek...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer joh! en dat na zoveel werk. Over de hele lengte van de zijnaden een contrasterende bies tussenzetten en 'n nieuwe tailleband?. Ik roep maar iets hoor, ben niet zo goed in patronen ;-)
  Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje dat is balen...
  Misschien van boven naar benden, tussen voor en achterpand een strook stof? als baan?

  maar ja dan zit je weer met je borduur... pfff.. lastig idd

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette