zondag 5 september 2010

de utrechtse fabriek

Vandaag was ik met beide dochters in het Griftpark in Utrecht waar door de Utrechtse Fabriek wederom een leuke hippe markt georganiseerd was. Het was heerlijk zonnig weer dus we zijn er op de fiets heengegaan. Lunch mee, kleed mee, ik kreeg daar een 101 woonideeen dus ik heb eerst een half uur aan de rand van de speeltuin in de zon gezeten terwijl de dochters ijverig in de speeltuin van links naar rechts en weer terug renden.

Na de lunch natuurlijk een ijsje gegeten en als 1e de stand van Carla van Tab-tab bekeken. Altijd een bron van inspiratie met leuke gehaakte accessoires, leuke tassen, slingers en nog veel meer.
Er waren verschillende workshops te doen en de meiden hebben gekozen voor vilten. In een kwartier tijd wordt van de wol, wat heet water en zeepsop een mooi gekleurd lapje gemaakt. Dat krijgt dan vorm door het goed om een dik potlood te masseren. Daarna is het met een zelf uitgekozen knoopje op een haarelastiekje vastgezet. Ook super te dragen als armband op deze manier.

Thuis meteen in mijn schier eindeloze voorraad spullen gedoken en ja hoor ... ik heb nog wat vilt liggen (zie links boven). Al jaaaaaren geleden gekocht toen ik van mijn lieve man een punchmachine kreeg. Die machine heeft nog maar weinig met vilt gewerkt terwijl alles dus wel in huis was. En dat komt nu mooi van pas. Volgende week komt er een vriendin logeren en dan gaan we hier in huis verder met vilten. Dank voor de workshop Feesthoedjes!

Tussendoor heeft Jajeri bij Noeks een lapje uitgezocht voor een rokje. Ze is paardengek maar ook wel stoer dus dit lapje past helemaal bij haar. Nu maar zorgen dat het lapje niet op de grote stapel belandt maar dat ik er echt meteen een rokje van ga maken. Er lagen nog veel meer mooie stoffen dus na het afrekenen zijn we direct weggelopen voor ik me kon bedenken.

6 opmerkingen:

 1. wat ziet dat er leuk uit! heerlijk om dat met je meiden te doen, lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Josette,

  Ziet er leuk uit, ook hoe je je foto's zo in een collage maakt.
  Dat is ook meteen een vraag van mij, hoe maak jij die foto's zo mooi in een collage?

  Groeten Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig zeg die markt en zo creatief voor jullie alledrie,daar gaan weer leuke dingen uit voort komen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super! Ziet er gezellig uit :)
  Wilde er ook graag heen, maar ik had een dubbele planning :S

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg!! Dat wil ik ook nog eens zo graag doen! Ik ga toch eens op zoek naar een workshop hier in de buurt, vind het zo ontzettend leuk!! Je stofjes zijn ook schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er leuk uit zeg!

  Trouwens, je hetb een award gewonnen :) Haal 'm op op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette