zondag 15 augustus 2010

Portemonneetjes

Morgen beginnen hier de scholen weer. Dan moeten we weer vroeg opstaan, haasten, leren, huiswerk etc. Maar ook weer dansen, vriendjes en vriendinnetjes zien en voor mij extra vrije tijd als de kids op school zitten.

Voor we weer allemaal aan de slag gaan mochten we nog twee nachtjes bij een lieve vriendin logeren in de buurt van Steenwijk. En dat is altijd super gezellig. We hebben gewandeld (ook door de stromende regen), met een bootje gevaren, enkelen hebben gezwommen. We hebben lekker gekletst en gegeten en gedronken en vooral zaterdag was het perfect zonnig weer.

Voor de beide dochters maakte ik een portemonneetje van de mooie matroeschka stof die ik net nieuw heb gehad. Nieuwe stof werkt toch altijd zo inspirerend vind ik. Als patroon gebruikte ik de beschrijving van Anni-tas. Helemaal makkelijk met haar duidelijke tutorial. Super Anni! Nu durf ik me tenminste ook aan iets met een rits te wagen.

De meiden waren er helemaal blij mee en dit zijn zeker niet de laatste portemonneetjes die ik heb gemaakt.

De lapjes heb ik 25 x 15 cm gemaakt. Bij de ene heb ik er een hoekje uitgehaald zoals volgens het patroon van Anni. Bij de anderen heb ik de hoeken gewoon schuin vastgestikt zodat er een bodem ontstaat en het hoekje laten zitten. Geen idee wat mooier is, de 2e manier is in ieder geval sneller.

6 opmerkingen:

 1. Haha, maak jij nooit kleding met een rits??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anni: eigenlijk zo weinig mogelijk :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah! Ritsen zijn zo moeilijk niet hoor... gewoon doen!! Dit ging toch ook goed? Leuke etuitjes hoor, en ik ken het gevoel van 'nieuwe stoffen'..... die wil ik ook altijd als eerste weer gebruiken.
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. deze zijn super leuk !! ze staa hier ook nog op mijn lijstje ;-D Hoe groot heb jij de lapjes gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lieve portomoneetjes! Mij is het nog niet gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette