zondag 8 augustus 2010

snelle hoes gemaakt

We zijn enorm aan het opruimen in huis. Romek (10) wil niet meer bij jongere zus op de kamer slapen en gaat dus naar zolder. Dan moeten er eerst een heleboel spullen het huis uit en onze neefjes Marien en Mink zijn daar de dupe van. Nou ja, meer hun ouders want die zitten straks met alle rommel.

Voor een schuimrubberachtige puzzel waar onze kinderen jarenlang met heel veel plezier mee gespeeld hebben maakte ik vanmorgen een hoes. De hoes waar het in zat was al jaren aan alle kanten gescheurd. Waarom dan toch pas als het naar een ander gaat een hoes maken vraag ik mij dan af. Terwijl ik dat veel eerder had kunnen doen en er dan ook nog zelf plezier van had kunnen hebben.


De hoes is gemaakt van tafelzeil. Van spijkerstof knipte ik een dino en olifant silhouette. Ik kan echt totaal niet tekenen en ben dus super blij met de tip van Ruby bij het textielverven. Zoek op silhouette + wat je zoekt in google, printen, uitknippen en klaar. Zou ik zelf dus nooit bedacht hebben terwijl het zo simpel is. De spijkerstof zit met rood garen op het zeil gestikt en zal nog wel wat gaan rafelen.

Maar goed, een snel klaar klusje maar wel de 1e na de vakantie. Ik heb altijd zo'n moeite met opstarten na een vakantie. Mijn to-do lijst is enorm en dit stond er niet op maar het is wel af. Het komt dus nu wel op de to-do list, dan kan ik tenminste ook al meteen 1 ding afstrepen. Dat werkt motiverend.

1 opmerking:

  1. hahaha 'dat werkt motiverend' je hebt nog gelijk ook!
    leuke hoes!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette