maandag 17 oktober 2011

Gestreept

Voor Jajeri heb ik gister een Clementine jurk gemaakt. Clementine is een T shirt patroon van Farbenmix en die heb ik verlengd tot jurk. Dit keer heb ik een maat groter (dus 146/152) getekend dan de vorige keer zodat de breedte op de schouders mooier valt. Maar ik heb wel de mouwen van maat 134/140 gebruikt en in de taille de breedte van 134/140.

De jurk past perfect maar Jajeri wil niet meewerken dus goede foto's heb ik niet kunnen maken. Ik vind dat dit soort jurkjes er snel als een pyjama uit zien maar ik heb het idee dat dat hier niet zo is. Eerst nog een goede legging erbij vinden. Ze heeft wel een rode legging maar die is net een andere kleur rood en dat vloekt. Op de foto heeft ze haar pyjamabroek aan, die staat er qua kleur eigenlijk ook wel leuk bij.
Ook in deze Clementine geen zakken, dan zou het voorpand wel erg zwaar worden denk ik. En ik wilde eerst kijken of het wel leuk werd. De tricot is helemaal super. Heerlijk zacht en dik, echte winterstof. De ene kant is breed gestreept en de andere kant heeft smalle strepen. De zijpanden heb ik in de breedte op stof gelegd omdat ik een lengte streep mooier vind dan een breedte streep. Dat kan goed bij deze tricot want hij rekt in beide richtingen even goed. Ik heb deze tricot gekocht bij Kleurenmix.

Eigenlijk wou ik het middenstuk van brede lengte strepen maken maar ik dacht niet voldoende na bij het knippen en moest toen mijn plan omgooien. De opstrijk applicaties zijn van Farbenmix.

6 opmerkingen:

 1. Leuk geworden! vooral die gouden opstrijkers zijn super! Je Rozenshirtje is ook mooi geworden!

  Groetjs Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de verwerking van de brede streep en smalle streep super. Krijgt het jurkje een mooie belijning. Ik vind het super!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gedaan zo met de strepen. De opdruk maakt het helemaal af!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig shirt erg leuk met de strepen zo.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijzonder leuk effect geeft het, ik ben alleen heel benieuwd of de vertikale streep niet meer gaat zakken dan de horizontale streep.
  Heb ik nl. ook gehad met een rokje wat ik op die manier geknipt had.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette