dinsdag 4 oktober 2011

Lekker bezig

De patroondelen van Johanna liggen op de buitenstof. Het past gelukkig makkelijk, ik heb zelfs een stukje over en hoef de bijgekochte stof niet eens te gebruiken. Van de onderkant van alle panden heb ik vast 10 centimer afgehaald want de jas lijkt me erg lang. Voor mij is het mooier als hij net boven mijn knie valt en niet eronder (ik ben niet zo groot). Vanavond knippen en dan kan ik aan de slag met de voeringstof.

Ik heb nog nooit een jas voor mezelf gemaakt en aangezien ik erg kritisch ben over mijn eigen kledingstukken vind ik het wel een spannend project.
Vanmorgen ben ik weer heerlijk aan de freubel geweest bij Willie. Lilian was er ook en nam voor ons allebei een kadootje mee omdat we geholpen hadden bij de verkoop op de clubdag. Dus eerst vreselijk veel lol hebben en er daarna nog voor beloond worden ook. Volgend jaar wil ik wel weer achter de stand staan hoor.
Beide stofjes zijn geplastificeerd katoen. Maar dan heel soepel, echt zo mooi om aan te voelen. De blauwe is de STAAARS stof van Farbenmix en beide zijn te koop bij Kleurenmix.nl. Als ik met de jas klaar ben wil ik een tas gaan maken van deze stofjes daar zijn ze erg voor geschikt.

Erbij ligt een kleurenkaart van de Kampsnaps die Lilian verkoopt. Super handig voor het uitzoeken van kleurtjes. Het gekke is dat ik de tang hiervoor al heel erg lang in huis heb en ook echt overtuigd ben van het gemak en dat de snaps goed blijven zitten maar dat ik hem zelden gebruik. Ik kies gewoon nooit kledingstukken uit waar je zoiets voor nodig hebt.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind de stof voor je jas geweldig! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.... En niet te kritisch voor jezelf hoor, als ik zie wat je voor de kinderen maakt, komt het helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stof voor de jas. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat, heb het patroon ook liggen maar nog steeds niet gemaakt.

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de stof is prachtig, ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige jas gaat dat worden, zeg! Ik heb ook even terug gelezen, de voering past er ook mooi bij.Leuk dat de Sancho-dag zo gezellig en druk was!

  Succes met je eerste project voor jezelf. Je hebt een prachtig patroon uitgekozen.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige stof!! Daar ben je nog wel even zoet mee!!!! Ik ben benieuwd naar het resultaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette