zondag 25 december 2011

1e kerstdag

Het zit er weer op de 1e kerstdag. Vanmorgen lekker rustig aan gedaan na een uitgebreid kerstontbijt. En vanmiddag is een deel van het gezin vast naar mijn ouders gegaan om te spelen en de kalkoen voor te bereiden. Quinty en ik zijn later gegaan want wij wilden vast het toetje voor morgen maken. Gelukkig kregen we hulp van schoonzus Monique want het was toch weer meer werk dan ik voorzien had.

Ik ben niet zo van het koken, meer van het taarten bakken. Liefst met chocolade. Maar Patrick wilde wel eens een kalkoen bereiden dus hij mocht dit jaar bij het familiediner het hoofdgerecht maken. Nou het was heerlijk. En er was weer eens ruim voldoende. De komende dagen eet de hele familie nog kalkoen hoor.
De kleding was voor een groot deel door mij verzorgd en daar was ik toch wel trots op. Dus iedereen met een zelfgemaakt kledingstuk aan mocht op de foto. Mijn moeder heeft haar knoopjurk aan. De 3 jongetjes hebben een Xater aan en mijn beide dochters dragen een Elodie (deze en deze). Leuk toch om te zien hoe verschillend een patroon kan uitpakken met een andere stof.

Het enige dat nog niet eerder op de foto stond is mijn waterval shirt. De 3e alweer (nr 1 en nr 2). Ook deze is gemaakt van het My Image patroon maar ook aangepast. Na een tip van Lilian heb ik meer ruimte gemaakt in het voorpand zodat de hals iets dieper valt. En tot de taille is het voorpand dubbel. Heerlijk als het van zulke dunne stof gemaakt is. Vorig jaar maakte ik al een keer een shirt van deze zelfde stof voor Quinty.

Met kerst krijgt iedereen van de kerstman een boek. Ik kreeg dit mooie haakboek. Hopelijk ga ik nu ook eens iets haken dat ik ook werkelijk afmaak.

2 opmerkingen:

  1. geweldige foto's... en inderdaad iets om trots op te zijn... zo veel personen die door jou in het nieuw zijn gestoken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wow, ik snap dat je trots bent. Wat een leuke kleding. Die jurk in het rood is ook geweldig geworden. En ik lees dat jij er ook het nodige aan 'verbouwd' hebt. Dat lag dus niet aan mij, ik vond het patroon ontzettend breed uitvallen en heb dus ook een toverstaf nodig gehad om het goed te laten zitten (ook met rits). De shirts van de jongens vind ik ook geweldig trouwens, lekker stofje.
    En die kalkoen..... nou... dat ziet er lekker uit !

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette