maandag 5 december 2011

Xater

Xater is een nieuw shirt van Farbenmix. Een zogenaamd Skatershirt, erg geschikt dus voor stoere jongens en meiden.

Voor Romek heb ik er 1 gemaakt van 2 verschillende strepen tricots en wat zwarte restjes. Heerlijk zachte tricot in mooie jongenskleuren. Op deze foto zitten de elleboogstukken er nog op. Die had ik volgens de beschrijving op de mouwen geplaatst maar dan zitten ze veel te ver naar voren. Echt geen gezicht. Dus die heb ik er meteen weer afgehaald.
Als versiering heb ik alleen maar wat sterren uit de tricot geknipt. Om ze mooi recht op te kunnen naaien verstevig ik ze wel met vlieseline. Voor op het shirt zit een zwarte velours tribal.
De capuchon valt gedeeltelijk over de sterren heen maar als het aan Romek ligt loopt hij de hele dag met zijn capuchon op.

Ik heb voor hem maat 146/152 gemaakt, de smalle versie. Die past hem perfect. Ik heb al een nieuwe combi klaar liggen om nog te maken.

Voor mijn beide neefjes heb ik ook een Xater gemaakt. Op de Sancho clubdag heb ik bij stoerejongensstoffen.nl super mooie dino tricot gekocht van het merk ZNOK. Echt al die motiefjes hebben een enorm 'hebben hebben' gehalte. De dinotricot is nogal prijzig maar ik wilde uit het hele kleine lapje toch 2 shirts maken. Dat is goed gelukt door het te combineren met effen bruin, gestreepte bruine tricot en knal oranje. Die oranje tricot had ik al eens in de bak gedaan waar de stoffen in zitten waar de kinderen mee mogen spelen. Maar ondertussen is die al weer bij mijn eigen stoffen belandt. Hij past qua kleur perfect bij deze stof en ook al eerder bij een shirt voor Jajeri.
De shirtjes voor Mink en Marien zijn precies pas. Om hun buik hadden ze zelfs wel iets groter mogen zijn. Eind september heb ik beide mannetjes opgemeten en voor de zekerheid heb ik die maten nogal ruim genomen bij het knippen. Wat groeien die kleine mannen toch hard.

Op de capuchon zit een plaatje van een dino. Deze komt uit het boek van Smila "fur dich genaht". Ik gebruikte het bijgevoegde borduurpatroon maar je kunt ook de tekening van het patroonblad overnemen en uit de tricot knippen.

3 opmerkingen:

 1. Ze zijn superleuk geworden !!! Toevallig heb ik vandaag het patroon binnen gekregen, had wel veel patronen van truien, maar vond de meeste zo wijd, en deze valt zo mooi smal, mijn oudste vraagt ook al zo lang wanneer ik eindelijk eens wat voor hem ga maken!!

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi allemaal! Inderdaad een heel mooi model en je hebt ze prachtig uitgevoerd!

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie truien, en allemaal van super leuke jongens stoffen!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette