vrijdag 9 december 2011

Heel veel ophangzakjes

Ik ben weer eens bezig met een massaproductie project. Soms ben ik gewoon niet te stoppen.

Voor mijn 3 kinderen heb ik een Loadette gemaakt. Een handig zakje dat kan hangen aan de oplader van je mobiele telefoon of DS. We moeten nog even ontdekken hoe dit het handigste is in gebruik want zodra je je telefoon mee wilt nemen blijft het zakje niet meer hangen natuurlijk. En sommige opladers zijn zo klein tegenwoordig dat het gat ook wel iets kleiner gemaakt zou kunnen worden.
De eerste 3 exemplaren zijn klaar en in gebruik. De rest ligt geknipt en verstevigd klaar om verder verwerkt te worden. Ik heb er geen haast mee en wil bij iedere stoffencombi iets van een versiering bedenken. Ik zag zoveel mooie stoffencombinaties in mijn kast liggen dat ik niet meer kon stoppen met knippen. Vooral lapjes die ik bij verschillende swaps/stoffenruilpakketjes heb ontvangen zijn hier uitermate geschikt voor. De gebruikte jeans van het middelste zakje komt van een oude spijkerbroek van mij.

In de beschrijving van Farbenmix wordt eerst de bovenkant gestikt zodat je er pipingband (paspelband) of bolletjesband tussenuit kunt laten komen. Bij de linker versie heb ik dat ook gedaan. Maar dan is het ophanggat lastig te maken. Ik vind het erg rommelig worden wanneer het gat eerst wordt uitgeknipt en dan met een smalle zigzag wordt afgezet. Je blijft toch altijd rafels zien.

Bij de andere 2 zakjes heb ik dus eerst het gat genaaid (goede kanten van de stof op elkaar), toen het gat eruit geknipt en de boel gekeerd door het gat heen. De bovenkant moet je dan afwerken met biaisband (en daar hoef je dan dus ook geen naad aan te knippen).

De zakjes die ik nu heb gemaakt zijn vrij groot zodat er ook een DS in past. Als je hem alleen voor een mobiele telefoon wilt gebruiken kun je de patroondelen wel iets kleiner knippen.

De zakjes worden ook nog genoemd op de farbenmix inspiratie site. Leuk :-).

3 opmerkingen:

  1. Zo je bent goed op dreef!!!Ze lijken me wel handig en ze zien er iig erg fleurig uit,gezellig weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ik heb ze in het echt gezien, echt kwaliteit ook, en een sieraad aan het stopcontact, echt leuk.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette