donderdag 22 december 2011

De allermooiste van de allemaalste

Het is allemaal gelukt en ik had zelfs nog 'een uurtje' over. Quinty is vertrokken naar haar allereerste schoolfeest en had er super veel zin in. En ze voelde zich zo mooi in haar jurk. Helemaal geweldig dat ik dat zelf voor haar heb kunnen maken want ik begreep van anderen dat het best moeilijk is om een nauwsluitende feestjurk te kopen voor de meiden.

Natuurlijk was het de bedoeling dat ik foto's zou maken in vol ornaat. Nagels gelakt, kerstoorbellen in, glitterschoentjes aan, krullen in het haar ... etc. Maar vanmiddag bedacht ze ineens dat het veel leuker is om samen met haar vriendinnen te gaan tutten en is ze halsoverkop met alle spullen naar Bunnik vertrokken.
Net als de proefjurk is dit een Elodie in maat 134/140. Maar dan met maar een heel klein beetje naadtoeslag geknipt. En het bovendeel heeft de breedte van maat 122/128. Quinty wilde de mouwtjes graag een beetje glad hebben dus daar heb ik nog een extra stuk van de breedte afgehaald. Omdat de jurk nu heel mooi aansluitend is zit er wel een rits in. Een kersterig bandje eromheen en klaar.

De zoom is afgewerk met een dubbele rand rode tule die er aan de achterkant aan vast is gestikt. Satijn is natuurlijk niet echt een stof om door te stikken maar dat heb ik met de zoom toch gedaan. Op het laatste moment 4 meter met de hand zomen zag ik niet zitten. Zeker niet als het om een jurk gaat die in een donkere discotheek gedragen gaat worden.

Omdat je bij het feest je toegangskaartje en schoolpas bij je moet hebben en je natuurlijk je telefoon bij je wilt houden moest er ook nog een tasje bij komen. Die heb ik er vanmiddag nog bij gemaakt. Het patroon is van de Adventskalender van Farbenmix, het kleine uilentasje. Maar dan nog iets kleiner gemaakt. Het langste ben ik bezig geweest met een heel smal bandje maken. Dat lukte tot 2 keer toe niet dus heb ik biaisband dubbel gedaan en dat gestikt.

Vanmiddag nog het dorp in voor nieuwe schoenen want de bontlaarsjes en gympen passen hier natuurlijk niet bij. Gelukkig goed geslaagd.

3 opmerkingen:

 1. Super!!! Kan me zo voorstellen dat ze zich hier heel feestelijk in voelt. Leuk idee om de zoom met een tulerand af te werken!!

  Fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal ze gestraald hebben! Echt te gek dat je dit voor haar hebt kunnen maken toch, dat geeft mij altijd zoveel voldoening! Geniet daarvan!
  Alvast fijne dagen gewenst, groetjes Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!
  We zijn supertrots op onze oudste kleindochter en natuurlijk ook op haar handige moeder.
  P+A

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette