woensdag 28 december 2011

Lucille

Voor 2e kerstdag had ik voor mezelf een tuniek naar het patroon Lucille van Farbenmix gemaakt. In de beschrijving staat dat je de jurk vast aan moet doen wanneer de mouwen er nog niet in zitten om te bepalen hoe de kraag moet vallen. Dus dat deed ik braaf en ik schrok er van. Wat stond me dat vreselijk.

Dus even weggelegd en daarna toch maar weer opgepakt en de mouwen er in gezet. Toen bleek Lucille wel mee te vallen eigenlijk.
Hij valt erg klein. Ik heb voor mezelf maat M (40/42) gemaakt terwijl ik uit de Knipmode een maat 36 maak. En deze M zit echt niks te groot. Het bovenlijf moet ook wel aansluitend zitten, dat is het mooiste.

Ik heb van de onderkant een heel stuk afgehaald omdat ik geen jurk wilde hebben. De wollige tricot die ik gebruikt heb, heeft geen mooie binnenkant dus heb ik de kraag naar binnen gevouwen ipv naar buiten. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de hals niet zo bloot is en dat je het dus minder snel koud hebt. In ieder geval is dat voor mij een voordeel.

Ik ga nog eens even op zoek naar dikkere tricot met een mooie binnenkant en dan komt er nog 1. Deze met strepen is erg mooi maar dan wil ik wel dat de strepen verticaal lopen ipv horizontaal. Eens kijken of dat kan. Bij deze jurk van Jajeri gaat dat goed maar dat zijn maar kleine stukjes natuurlijk.

De foto van mij is 's nachts na het kerstdiner genomen. Niet echt heel best helaas, excuses hoor maar anders duurt het nog veel langer voor ik de tuniek op mijn blog kan plaatsen en zoveel geduld heb ik niet.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind m je super staan! Leuk zo op de spijkerbroek met de laarsjes eronder. De halslijn maakt het helemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een aparte jurk,de jurkjes en blouses van je zijn allemaal heel leuk en vallen slank ook de stof zoek je zo goed uit, deze heeft wat weg van desequal.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor het achterlaten van een reactie :-).
Groetjes, Josette